Rólunk

Szakmai tevékenységünk során alapvető célunk, hogy környezettudatos megoldásokat nyújtsunk épületek és közterek építéséhez vagy felújításához magas minőségű természetes kőburkolatokat, ragasztóhabarcsokat, valamint innovatív elektromos fűtési rendszert kínálva ügyfeleink számára.

Cégünk (korábban BNIC Gmbh néven) 1996 óta látja el európai (német, olasz, spanyol, norvég) nagy múltú bányavállalatok és természetes kő (solnhofeni mészkő, anröchtei mészkő és jura mészkő, gránit, homokkő, porfír, kvarcit, márvány, pala stb.) kereskedelemmel foglalkozó vállalatok hazai képviseletét, akikkel exkluzív értékesítési megállapodásainknak köszönhetően alacsony árakkal és a leghatékonyabb szolgáltatási feltételekkel lehetünk jelen a magyar piacon.

 

Az általunk forgalmazott főbb termékcsoportok:

  • Természetes kőburkolatok
  • Ragasztóhabarcsok, fúgázóanyagok és egyéb segédanyagok
  • Kerámia burkolólapok, kvarc- és márvány kompozit kövek
  • Infra-kőlap fűtőtestek

Egyedi termékcsaládunk a CLASSICtherm elektromos infra-kőlap fűtési rendszer, amelynek a felszerelését és üzembe helyezését is elvégezzük igény esetén.


 

Termékeink mintadarabjai előzetes időpont egyeztetés alapján megtekinthetőek bemutatótermünkben. 

 

 

 

Különleges és egyedi termékeink

 

Solnhofeni mészkő 

A németországi Solnhofen-ben műkődő partnerünk több mint 150 éves múltra visszatekintő bányavállalatok és természetes kő kereskedő cégek szövetsége. A bányászati tevékenységét a bajor Altmühltal régióban végzik. Itt bányásszák a több száz éve építőkőként használt solnhofeni mészkővet, mely jellegzetes egyedi megjelenésével és tulajdonságaival magas esztétikai és minőségi értéket képvisel. Magyaroszágon több száz éve ismert burkolókő.


Anröchtei kékes-zöld mészkő 

A családi tulajdonban működő céget 1845-ben a németországi Anröchtében alapították, ahol az azóta is műküdő bányákban bányásszák a jellegzetes kemény kékes-zöldes-szürke mészkövet. A helyi anröchtei mészkőn kívül az 50-es években olasz és norvég természetes kövek kereskedelmével bővült a cég profilja, míg napjainkban az egész világról származó természetes és a legújabb technológiával előállíott egyéb építőköveket forgalmaznak.


Trentinói porfír 

Az észak-olasz Trento közelében működő cégcsoport a Trentino régió jellegzetes és világszerte keresett porfír kőzetét bányássza és forgalmazza.  Nagy hangsúlyt fektetnek a sok évtizedes tapasztalat és a hagyomány megőrzésére a porfír kifejtésében és a kőburkolatok gyártásában. A nyersanyag kiválasztásától kezdve a gyártási folyamat végéig szigorú minőségellenőrzés garantálja a legmagasabb minőségű porfír termékek előállítását.

 

Spanyol bézs homokkő 

A jellegzetes sárgás-bézs alapszínű, vöröses-barnás erezetű spanyol homokkő Észak-Spanyolország bányáiból származik. A kiválasztott kőtömbök professzionális feldolgozása garantálja a termékek magas anyag- és esztétikai minőségét. A kőburkolat felszínén sávos rajzolatű erezet teszi egyedivé ennek a kőnek a megjelenését, ezáltal tökéletesen alkalmas látványos kőhomlokzatok kialakításához.


Alta kvarcit 

Észak-Norvégiában, az Alta-fjord környéki bányákból származó jellegzetes természetes kő, a Földön előforduló egyik legkeményebb építőanyagként használt természetes kőzet. Egyedülálló fizikai tulajdonságai teszik alkalmassá a legnagyobb igénybevételnek kitett burkolatok kialakítására.


GRÄFIX természeteskő ragasztók 

 Az 1930 óta működő német vállalat Gräfenbergben (észak Bajorország) nyitotta meg első kőbányáját.  A cég profilja a 60-as évektől kezdve   folyamatosan bővült különböző típusú vakolóanyagokkal, ragasztókkal és speciális habarcs termékekkel.  Ma már a fal és térburkolatok rögzítéséhez használt anyagok legszélesebb választékát kínálja.


CLASSICtherm elektromos infra-kőlap fűtés rendszer 

Természetes kőlapba szerelt infrafűtés, mely ötvözi a modern technológiát a természetes kőzetek esztétikus megjelenésével és kimagasló hőátadási tulajdonságával.
Ez a fajta fűtési rendszer nem hasonlítható össze az egyéb elektromos fűtési rendszerekkel, mivel hőátadási képességét és egyedi megjelenését is egyértelműen a természetes kőlapok határozzák meg.